16. 5. 2024   |   svátek má Přemysl
 

Sardelová omáčka

Název Množství a jednotka
sardelky 3 ks
cibule 1 ks
máslo 30 g
hladká mouka 2 lžíce
hovězí vývar 1 l
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 05 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Na másle zpěníme cibuli, zasypeme moukou a připravíme si tmavší jíšku. Zalijeme studenou vodou nebo vývarem, Promícháme, přidáme 3 nakrájené sardelky a povaříme. Omáčku můžeme pomixovat. Vrátíme na sporák, přidáme sladkou smetanu, necháme jen prohřát a dochutíme nasekanou zelenou petrželkou a pokud je potřeba, dosolíme.


 


RECEPTY

Sádlové koláčky (Mouřeníny)

Postup: Z hladké mouky, moučkového cukru, sádla a 3 vrchovatých lžic kakaa vypracujeme... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety carbonara - Spaghetti carbonara

Postup: Příprava je jednoduchá a ingrediencí k tomuto druhu špaget postačí málo, neboť... zobrazit recept

RECEPTY

Jahelník s ovocem

Postup: Jáhly třikrát propereme v cedníku vroucí vodou, abychom je zbavili... zobrazit recept

RECEPTY

Palačinky se špenátem

Postup: Smetanový špenát:Orestujeme nadrobno nakrájenou anglickou slaninu, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Pečené kuře

Postup: Kuře ze všech stran i zevnitř osolíme a na několika místech prošpikujeme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Velký test nanuků

Míša tvarohový Mražený tvarohový krém s kakaovou polevou Složení: Tvaroh... zobrazit článek

RESTAURACE

U Strakatého koně

Ke stravování můžete využít naši stylovou nekuřáckou restauraci. Naše kuchyně...